Tanken med projektet var, at se om ESCO kan indarbejdes i renoveringsopgaver i den almene sektor. Dette var med udgangspunkt i, at ESCO netop har været med til at igangsætte mange flere energiprojekter i den kommunale sektor, end kommunerne selv ville være i stand til, fordi det kan gøres uden for kommunens almindelige budgetter.
Med disse erfaringer kunne en ESCO-ordning netop være med til at sætte gang i energirenoveringen i den almene sektor, der netop har behov for at kunne mønstre projekter, hvor beboerne ikke skal have penge op af pungen i form af huslejestigninger.

Ud fra den viden har CLEAN lavet et nemt og overskueligt pdfvirkemiddelkatalog, der gennemgår de opgaver en boligorganisation skal igennem for at komme i gang med at arbejde med organisationen og beboerdemokratiet til, at vælge den helt store gennemgribende renovering. I

gennem processen er vurderet hvor ESCO kan passes ind, hvor langt der kan gåes med ESCO efter garantikonceptet i dag, og hvor der er mulighed for udvikling af ESCO-konceptet til at passe ind til den almen boligsektor, eller hvor den almene sektor kan tilpasse sig ESCO. 
pdfLæs hele rapporten om ESCO i almene boliger her