Eksempler store bygninger

Depotgården

Alle vinduer på Fredericias fine gamle bygning Depotgården har fået en overhaling, så de kan modstå vinteren og holde lige så fint fremover, som de hidtil har gjort i århundreder.

Ildsjæl og formand Bent Hansen kan bryste sig af, at Østergaarden på Islandsgade 13 er en boligafdeling lidt ud over det sædvanlige. Her er man nemlig – nabo til nabo - blevet enige om at etablere et solcelleanlæg. Det skete endda ved enstemmig opbakning og helt uden huslejestigninger.

Når man bevæger sig igennem Magasin i Vestergade i Odense, er det som regel de lækre varer, der fanger blikket. Men hvis man kigger godt efter, kan man også få øje på klimavenlige tiltag, for Magasin har ikke blot styr på tidens trends, men i særdeleshed også sit energiforbrug.

Det må gerne løbe koldt ned ad ryggen på gæsterne på Holckenhavn Slot. Men det skal være på grund af Murder Mysteries-arrangementerne, ikke på grund af træk og kulde. 

201 armaturer blev renoveret med ny reflektor, nyt glas og LED-moduler i stedet for lysstofrør. Det gav både bedre og billigere belysning i Ejlstrup Plejecenter i Odense, og en årlig energibesparelse på lysregningen på 36.000 kr. 

Fremsynethed har været kodeordet for etagebyggeriet på Havnegade i Middelfart, hvor bygherre Ejgil Christiansen har opført et byggeri i tre etager.