Cases: Energirenoveringer og klimatilpasninger

jonna og kurt 1

 

Hos Jonna og Kurt Andersen på Egevej i Middelfart, har de faktisk aldrig haft problemer med deres regnvand.
Alligevel valgte ægteparret at takke ja til at blive en del af Middelfart Kommunes projekt ”Klimabyen” hvor man kort fortalt etablerer grønne klimaløsninger, der skal afhjælpe de problemer, der har været i byen med oversvømmede kældre, vand på terræn og overløb til Lillebælt.

 CLEAN vand 20170823 52

Grønne tage kan være en løsning for fremtidens tage for at afhjælpe regnvandsproblemer. Det stiller krav til den håndværksmæssige udførelse, en opgave som en fynsk tømrer er frisk på.

IMG 5044 Ejerpar Louise og Daniel slør

Louise og Frank er førstegangskøbere af hus, og for dem var en god dialog med energihåndværker og totalentreprenør, Brian Løvenskjold fra Løvenskjold-Byg alfa og omega i den totalrenovering, som huset har været igennem.

I Kolding viser boligejer Johnny Rostermund husets gamle sorte eltavle med hvide porcelænssikringer frem for installatøren. Der skal installeres intelligent el-styring på kredsene, og det kan være en udfordring i huse med ældre eltavler.

For Torben Viuf og familien har et energitjek for 3 måneder siden sat en bølge af forbedringer i gang i hjemmet i Rødding. Huset er fra 1877 og allerede inden de fik besøg af en energikonsulent havde de en mistanke om, hvor ét af problemerne i huset lå.

Forvandlingen fra et typisk 70’er parcelhus med et ligeså typisk højt energiforbrug til et moderne udseende og et forbrug, der er mindsket med 65%, er komplet.

- Vi er rigtig glade for at bo her i træhuset, men det er koldt, når det trækker ind. Derfor vil vi gerne have en energigennemgang for at få overblik over, hvor vi skal sætte ind og energirenovere, siger Gitte Steen.

Villaen fra 1918 har gennemgået en energirenovering fra kælder til kvist. Udover at blive istandsat med de mest synlige elementer såsom køkken, bad og gulve, har hele husets energiside fået en gennemgang.

Man skulle ikke tro, at den kolde udeluft kunne være lig med varme, men sådan er forholder det sig for Bente og Frede Rasmussen fra Middelfart. De har netop fået en luft til luft varmepumpe, der fungerer som et omvendt køleskab og kan lave kold udeluft om til en dejlig varm temperatur i stuen.

 

 Mølholm Kirke 191x287px

 

 

 

 

 


For Thøger Oxholm og hans firma Oxholm Anlægsgartnere ApS er anlæg på kirkegårde ikke en ualmindelig opgave. Men da Mølholm Kirke i Vejle skulle have lavet ny og større, arkitekttegnet parkeringsplads, var det ikke en standard løsning, der blev vejen frem.

latter på messe 2

”Som kloakmester har man det med at tænke nedad, nedad, nedad i jorden. ” Sådan beskriver Jens Christian Latter sin tankegang, før han blev uddannet Klimaentreprenør.
Inden kurset var hans første indskydelse, når han skulle hjælpe en kunde med at aflede regnvand, som regel at anlægge en faskine – nede i jorden.
”Nu ser jeg på grunden, og tænker: hvad er muligt her? Hvad kan lade sig gøre, og hvad vil kunden gerne have? Og jeg tænker opad siger han.