latter på messe 2

”Som kloakmester har man det med at tænke nedad, nedad, nedad i jorden. ” Sådan beskriver Jens Christian Latter sin tankegang, før han blev uddannet Klimaentreprenør.
Inden kurset var hans første indskydelse, når han skulle hjælpe en kunde med at aflede regnvand, som regel at anlægge en faskine – nede i jorden.
”Nu ser jeg på grunden, og tænker: hvad er muligt her? Hvad kan lade sig gøre, og hvad vil kunden gerne have? Og jeg tænker opad siger han.

Jens Christian Latter driver til daglig sit enmandsfirma Jens Chr. Multiservice i Døstrup i Sønderjylland, og udover at være kloakmester, udfører han alt fra træfældning og stubfræsning til pedelarbejde og algebekæmpelse. I efteråret 2017 var han en del af det allerførste hold Klimaentreprenører, der blev uddannet i, hvilke forskellige muligheder der er for at håndtere regnvand på egen grund og skybrudssikring af bygninger.

Sæt pengene i planter

Når Jens Christian Latter taler med kunder om, hvilke muligheder, der findes for at aflede regnvand, har han en bestemt metode, han går frem med.
”Jeg plejer at sige til dem: Pengene, de er væk, dem tager jeg. Men vil du se på dine penge eller vil du ikke se på dine penge? Så kigger de først underligt på mig, men så forklarer jeg dem, at hvis vi graver det hele ned og laver en faskine – så er pengene nede i jorden. Men hvis vi i stedet laver et regnbed med blomster, så kan du jo kigge på dine penge”

 

Læs resten af historien HER

Læs historien om Jonna og Kurt Andersens regnbed HER