Ta' på aftenskole og bliv klogere på dit eget hus. Aftenskolekurset er for alle husejere med lyst til at spare penge og skåne miljøet. Med udgangspunkt i dit eget hus, vil der blive regnet på rådighedsbeløb, kigget på energirigtige løsninger og informeret om tilskudsmuligheder. Der bliver taget termografibilleder af kursisternes hus, så man får overblik over husets "ømme punker" (termografering kan være tilkøb). Kurset er for alle boligejere uanset type bolig, og der kræves ingen særlige forkundskaber.

Aktuelle aftenskolekurser:

ingen planlagt pt.

Indhold på kurset:

Det handler aftenskolen om:
De 6 kursusforløb er målrettet boligejere, der gerne vil gøre noget ved sine energiudgifter. Kurset er for alle boligejere uanset type bolig, og der kræves ingen særlige forkundskaber. Vi beregner besparelsesmuligheder i deltagernes egne huse og gennemgår de klassiske bygningselementer, hvordan skal huset renoveres og hvad skal du være opmærksom på?

Der bliver taget termografibilleder af boligerne (for nogle kurser er der tale om tilkøb) og vi kigger på hvor kuldebroerne er. Vi kigger på finansiering af energirenoveringer - vi taler om udvidelse af rådighedsbeløb, tilbagebetalingstid med mere. Hvad betyder det for salg af ejendom? Kan jeg skifte til en vedvarende energikilde? Gennemgang af teknologien bag varmepumper, solvarme, solceller og ventilation.

1. kursusgang:
Energibesparelser i eget hus. Beregn besparelsesmulighederne for dit eget hus - husk dine forbrugstal (sidste års el- og varmeregning) . Hvad gør kommunen selv for at spare energi, og hvordan kan kommunen hjælpe dig?

2. kursusgang:
Gennemgang af klassiske bygningselementer. Hvordan renoveres de bedst, og hvad skal du være opmærksom på? Fremtidige krav og varmetabsramme.

3. kursusgang: 
Varmepumper og ventilation. Kna jeg skifte til en vedvarende energikilde? Gennemgang af teknologierne bag.

4.kursusgang: 
Jordvarme og solceller. Kan jeg skifte til en vedvarende energikilde? Gennemgang af teknologierne bag.

5. kursusgang: 
Gennemgang af termografibilleder af deltagernes egne huse. Hvor er kuldebroerne og hvad kan jeg gøre? 

6. kursusgang: 
Vi taler om udvidelse af rådighedsbeløb, tilbagebetalingstid m.m. Hvad betyder det for evt. salg/køb af ejendom. Matchmaking med lokale energihåndværkere: Mød de særligt efteruddannede energihåndværkere, der ser på husets energitilstand som en helhed, og som kan hjælpe dig videre med de ting, de behøver en fagmand til. Få gode råd og tips inden arbejdet påbegyndes.

Erfaringer fra en tidligere kursist

Kim Andersen fra Nr. Aaby var kursist på det første aftenskolehold, der blev holdt i Middelfart. Med en varmeregning på 26.000 kr. om året og et aldrende oliefyr var han motiveret til at finde en ny løsning, men han var i tvivl om, hvad der var bedst. Valget blev efter endt aftenskole noget nemmere for Kim og han kunne se at den grønne løsning også var den mest økonomiske. Han bestilte et træpillefyr, og hele molevitten vil have tjent sig hjem på ca. 6 år. Men selv om man bor i et område med fælles forsyning er der alligevel som regel forbedringer og ny viden at hente.
pdfFaktaark traepiller

Citater fra andre kursisters evalueringer:
- Kurset giver en alsidig gennemgang af energiforbedrende muligheder - både i forhold til økonomi og komfort.
-Kurset er godt til at sætte folk i gang, og få dem til at tænke over forbrug, miljø og økonomi, og det smitter af på andre også. 
-Det har helt klart hjulpet mig til at træffe de rigtige beslutninger
-Når jeg skal have hjælp til energirenoveringen vil jeg kontakte en af de energiuddannede håndværkere fra Grøn erhvervsvækst hjemmeside